ΠΑ.ΣΥ.Φ.Δ.Ε.Ο. - Ε.Α.Π

Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών & Αποφοίτων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Επιστολή προς την υφυπουργό υποδομών, μεταφορών και δικτύων κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη για τις συγκοινωνίες

27 July 2016

 Αθήνα, 15 Ιουλίου 2016 

Αξιότιμη Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων                                                                       

Κα  Χρυσοβελώνη  Μαρίνα

 

Κοιν :     Πρόεδρο ΔΕ ΕΑΠ

               Κο Καρδάση Βασίλειο

           

          

Αξιότιμε Κυρία Υφυπουργέ,

            Σε συνέχεια της συναντήσεως μας την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 σας στέλνουμε το αίτημα του Συλλόγου Φοιτητών ΔΕΟ, και φυσικά πιστεύουμε και όλων των φοιτητών του ΕΑΠ.

            Σας θυμίζουμε ότι οι φοιτητές της ΔΕΟ εκτός από ενεργοί φοιτητές, είναι εργαζόμενοι αλλά και γονείς με μεγάλες υποχρεώσεις και εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και της περαιτέρω μείωση των μισθών η βοήθεια σας  θα είναι σημαντικότατη.

            Ζητάμε από εσάς λόγω των αρμοδιοτήτων σας, σε συνεργασία με την Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΠ την γενικότερη φοιτητική έκπτωση στα υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ, στους σιδηροδρόμους και στον προαστικό, στους φοιτητές που ζουν και μετακινούνται στην επαρχία.

            Η συναντήσεις των φοιτητών γίνονται σε συγκεκριμένες πόλεις της Ελλάδος 6 φορές τον χρόνο μαζί με τις εξετάσεις, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μετακινούνται από πόλη σε πόλη με τα υπεραστικά λεωφορεία. (πχ. από τον Βόλο στην Λάρισα ή από τα Χανιά στο Ηράκλειο ή από το Αγρίνιο και την Καλαμάτα στην Πάτρα ή από την Βέροια στην Θεσσαλονίκη κλπ)

            Σας ενημερώνουμε ότι ήδη κάποια μεμονωμένα ΚΤΕΛ μας έχουν δώσει φοιτητική έκπτωση στα εισιτήρια μετά από ενέργειες μας, αλλά το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και καλύτερα να λυθεί σε ευρύτερο πνεύμα συνεργασίας από όλα τα ΚΤΕΛ της Ελλάδος.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η προσπάθεια βοήθειας από μέρους της νέας Διοικούσας κατά την φετινή περίοδο και τα άριστα δείγματα γραφής που έχει δείξει μέχρι και σήμερα με τις ενέργειές της για την ποιοτική αναβάθμιση του ΕΑΠ, μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία.

            Ευελπιστούντες ότι θα διασφαλίσετε με το καλύτερο τρόπο τις σπουδές μας και θα στηρίξετε ενεργά το δίκαιο αίτημα μας.                                        

Με εξαιρετική εκτίμηση

                                                Εκ του ΔΣ του ΠΑΣΥΦ ΔΕΟ

     Ο Πρόεδρος                                                           Η Γενική Γραμματέας

 Μπακούρος Χρήστος                                             Μοναστηριώτη Αντωνία