ΠΑ.ΣΥ.Φ.Δ.Ε.Ο. - Ε.Α.Π

Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών & Αποφοίτων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Γράφτηκε από

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12,05,2011 - Αποδοχή των βασικών αιτημάτων του ΠΑ.ΣΥ.Φ - Δ.Ε.Ο

13 Μαΐου 2011

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Δ.Ε.Ο  από την ημέρα συγκρότησης του μέχρι και σήμερα έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες για να καταγράψει τα προβλήματα που απασχολούν τους φοιτητές του Ε.Α.Π και ιδιαίτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

 

Πραγματοποίησε συνάντηση (την Τέταρτη 23-2-2011) με τον Πρόεδρο του Ε.Α.Π  κ. X. Κοκκώση και τον Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών κ. Γ.  Αγιομυργιαννάκη,  και συμμετείχε  μετά από πρόσκληση, στις πρώτες επί της θητείας του συναντήσεις των Συντονιστών και Βοηθών Συντονιστών όλων των  Θεματικών Ενοτήτων του προγράμματος σπουδών ΔΕΟ και στη συνάντηση όλων των ΣΕΠ των Θ.Ε του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 2 Απριλίου στο κτίριο του Ε.Κ.Δ.Δ.Α (Εθνικό Κέντρο Δημοσίας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης).

 

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο Σύλλογος κατέθεσε τεκμηριωμένες προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές με επίκεντρο - εκτός των άλλων - τη μείωση των διδάκτρων και τη διευκόλυνση καταβολής τους μέσω πιστωτικών καρτών, γραπτές προσφορές τραπεζών που ο ίδιος ο Σύλλογος έχει συλλέξει από τις διοικήσεις αυτών των τραπεζών για τη διευκόλυνση των φοιτητών στην πληρωμή των διδάκτρων τους,  καθώς και την καθιέρωση εντός του ακαδημαϊκού έτους δυο εξεταστικών περιόδων, πέραν αυτής της επαναληπτικής κ.α.

 

Στις 2 Μαΐου 2011 ο Κοσμήτορας της Σχολής ανακοίνωσε εγγράφως στο Σύλλογο μας την ομόφωνη απόφαση της Κοσμητείας σχετικά με τα αιτήματα μας, σύμφωνα με την οποία η Κοσμητεία αποδέχεται ορισμένες από τις προτάσεις του Συλλόγου:

 

1.          Για τη μείωση των διδάκτρων καθώς και τη δυνατότητα σε άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας ή λήψης φοιτητικού δανείου με χαμηλό επιτόκιο.

 

2.          Για τη δημιουργία Θ.Ε ΠΛΗ στα πλαίσια της Σχολής Δ.Ε.Ο, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα απόκτησης πιστοποιητικού τύπου ECDL, για όσους το επιθυμούν, μετά από επιτυχή παρακολούθηση της, αξιοποιώντας το πρόγραμμα σπουδών της Σ.Θ.Ε.Τ. Για το εν λόγω θέμα θα υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση του θέματος με την ανάλογη συνεργασία των μελών της Κοσμητείας, του Συλλόγου μας και με τη ΣΘΕΤ του Ε.Α.Π.

 

3.          Την άμεση χρηματοδότηση μέσω του Ε.Ε.Υ.Ε.Μ της e-class για όσες Θ.Ε το επιθυμούν, ώστε να ενισχυθεί αποτελεσματικά η μελέτη των φοιτητών.

 

 

Για να υλοποιηθούν τα παραπάνω απαιτείται ΟΜΩΣ η απόφαση της Δ.Ε  (Διοικούσας Επιτροπής ) του Ε.Α.Π.

 

Θεωρούμε σημαντικό το γεγονός ότι η ίδια η Σχολή και το διδακτικό προσωπικό ανταποκρίθηκε θετικά στα βασικά αιτήματα μας και ελπίζουμε ότι τα αρμόδια τμήματα του Ε.Α.Π καθώς και η Δ.Ε του Ε.Α.Π θα εγκρίνουν και θα υλοποιήσουν τα πιο πάνω αναφερθέντα δίκαια αιτήματά μας.

 

Στην τελευταία Συνεδρίαση του Δ.Σ του Συλλόγου μας αποφασίστηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια για την υποστήριξη των αιτημάτων και ενώπιον της Δ.Ε του Ε.Α.Π κατά τη σχετική Συνεδρίαση της.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΥ.Φ.Δ.Ε.Ο.

 

 

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γ. Γραμματέας

 

 

Δημήτριος Χρυσάνθου                                            Δημήτριος Δημόπουλος

Ακολουθήστε μας